Wijnactie eindejaarsfeesten

Steengoed Rood
Steengoed Wit
Exclusieve prijs van €45
per doos van 6 flessen

Steengoed - Shiraz, Grenache, Viognier


Wijngaard: De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen in kustgebieden met verschillende klimaatzones waaruit de druiven meesterlijk worden geselecteerd voor deze specifieke stijl van wijn. Het bodemtype van de wijngaarden is overwegend leisteen-houdend en de temperatuur van deze ondergrond is doorgaans koeler als gevolg van een hoger kleigehalte. Het resultaat van dit type terroir is een elegante, fruitige wijn.

Vinificatie: De druiven worden machinaal geoogst en bereiken de kelder in perfecte staat om de primaire aroma’s te behouden . Na het crushen, wordt het sap koel in contact gehouden met de schil gedurende 24u. De fermentatie gebeurt op een temperatuur van 20 tot 25°C gedurende een periode van 10 dagen. Na de alcoholische gisting vindt de malolactische gisting plaats waarna de wijn maximaal 15 maanden in 2e en 3e jaar gebruikte Franse eiken vaten verder rijpt. Net voor de botteling wordt een kleine hoeveelheid Viognier en Grenache toegevoegd om iets meer complexiteit aan de wijn te geven.

Degustatie: Deze rode blend geeft aroma’s van rijpe wilde bessen met zoete kruiden. Fluweelzacht in de mond met opnieuw hinten van rijpe rode bosvruchten en mediterraanse kruiden.

Cepages: 85% Shiraz, 13% Grenache, 2% Viognier

Steengoed - Chenin Blanc


Wijngaard
De wijngaarden bevinden zich in de Paarl regio en liggen in verschillende klimaatzones waar de druiven meesterlijk geselecteerd en gemengd worden voor deze Chenin Blanc. De druiven werden geselecteerd uit wijngaarden met graniet-rijke bodem. Dit type ondergrond geeft de Chenin Blanc zijn herkenbare elegante finesse, zuivere mineraliteit en frisse smaken.

Vinificatie
De druiven worden machinaal geoogst en bereiken de kelder in perfecte staat om de primaire aroma’s te behouden . Na het crushen, wordt het sap van de schil gescheiden zonder maceratie. De fermentatie gebeurt op een temperatuur van12 tot 15°C. Na de gisting, blijft de wijn 2 maanden in contact met de droesem (sur lie). Het resultaat is een knapperig frisse, sappige wijn met de focus op rijp fruit.

Degustatie
In deze Chenin Blanc herkennen we aroma’s van limoen, citrus en verse guava, typisch voor Chenin uit Paarl.
Cepage: 100% Chenin Blanc