Historiek

 

Cercle Melle werd in 1941 opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. De aansluiting bij de Belgische Voetbalbond gebeurde onder het stamnummer 3032. De oprichting werd gesteund door toenmalig Burgemeester Henry de Potter d’Indoye. De oorlog had tot gevolg dat meerdere spelers in Duitsland moesten werken of in het leger opgeroepen werden. Toen de clubvoorzitter gedeporteerd werd in 1943 en de Duitsers het terrein lieten aanplanten met aardappelen, viel Cercle Melle op non-actief en kon men pas opnieuw opstarten op het einde van de oorlog.

In de jaren 40 speelde Cercle Melle in Tweede Provinciale en kon in 1958 voor het eerst promoveren naar Eerste waar men zich slechts 2 seizoenen kon handhaven. In 1966 zakte de Club naar Derde en toen de Provinciale reeksen in 1968 uitgebreid werden met een Vierde niveau zakte Cercle Melle zelfs naar deze laagste regionen.

In 1970 kon men opnieuw promoveren naar Derde Provinciale en tot 1990 werd er enkele keren gedegradeerd en opnieuw  gepromoveerd. In 1991 speelde Cercle Melle kampioen in Derde en mocht het de overgang maken naar Tweede. Eerste Provinciale werd opnieuw een feit in 1997, zij het voor de korte duur van één seizoen en in 2000 zakte men terug naar de Derde reeks waar we nu nog steeds vertoeven.

In 1996 startte Cercle Melle een damesafdeling, oorspronkelijk met een meisjesploeg en vanaf 1997 ook met een Eerste Elftal dat al snel de nationale reeksen van het damesvoetbal bereikte. In 2011 werden de Dames een afzonderlijke Club met zelfstandige aansluiting bij de Belgische Voetbalbond onder de naam Melle Ladies met stamnummer 9582. Sinds enkele jaren is deze Club nu deel van KAA Gent met stamnummer 7.

De oorspronkelijke naam van SK Melle veranderde eerst naar KSK Melle om in 2002 officieel gewijzigd te worden in het huidige K.V. Cercle Melle.

 

In april 2016 maakte het Bestuur van Voorzitter Francis Hugelier plaats voor vernieuwing. Francis was 20 jaar actief in het Bestuur waarvan de voorbije 10 jaar als Voorzitter. Hij is opgevolgd door Jan Dewaele, zelf ook bijna 10 jaar actief bij het Jeugdbestuur. Op deze manier smelten Jeugd- en Hoofdbestuur opnieuw samen voor een coherent beleid van de Club in zijn geheel van Jeugd en Seniors.

Sociale media